"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Свинско с мариновани царевички по тайландски



500 гр свинско месо,нарязано на хапки
100 мл алкохол / използвах напитка Соджу,вид житен алкохол/
2 скилидки чесън,намачкани
1 пълна с л Teriyaki Sause
1 пълна с л тайландска марината
1 голям морков,нарязан на жулиени
черен пипер
едросмлян червен пипер
1 консерва мариновани царевички
2 с л олио



Месото се маринова в алкохола,тайландската марината ,Терияки соса,чесъна черния и червения пипер около 1-2 часа.
Олиото се загрява в тиган и месото се запържва ,докато промени цвета си.
Добавя се маринатата,около 100 мл гореща вода ,моркова и ястието се задушава до извиране на водата.
Добавят се отцедените от маринатата царевички и след около 5 минути се отстранява от котлона.




Приятно готвене!

6 коментара:

  1. Краси, много чиста "аранжировка" си направила на тази вкуснотия :)
    От тези малки бурканчета, това съм го пропуснала!
    Подрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси,отдавна им хвърлям око на тези екзотики,но все не се престрашавах да ги пробвам!Предложението ти изглежда много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Това ми впрегна вниманието.... супер е!

    ОтговорИзтриване
  4. Надявам се да ви хареса ,момичета!
    Thank you,Maja!
    Хубав петък и спокоен уикенд на всички! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Краси, силно се надявам чинията да е голяма, заради това да ми се вижда малка порцията :)
    Много апетитно звучи, не знам кога ще се пробвам с тези подправки обаче :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване