"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Фокачиа с брашно от просо и сушени домати

Една фън шуей рецепта,сравнително бърза и много вкусна.....
Брашното от просо може да се замени с всяко от някаква зърнена култура-от амарант, от елда,от спелта или от киноа...




250 мл хладка вода
1/3 прясна мая
1 ч л нерафинирана тръстикова захар
2 с л студено пресован зехтин
7-8 сушени домата,нарязани на ситно
200 гр брашно от просо
200 гр пълнозърнесто пшенично брашно
морска сол
3 скилидки чесън,нарязан на малки парченца
1 с л сух риган




Маята се разтваря във водата заедно със захарта.
В купа се смесват двете брашна,добавя се маята заедно с нарязаните домати и солта и се омесва на тесто,което не лепне по ръцете.
Ако е необходимо,се добавя пълнозърнесто брашно.
Слага се в намаслена тава и с ръце се разплесква/разстила като пица .
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса около 35-40 минути.




Разпределя се отгоре чесъна,наръсва се с ригана и се напръсква с малко зехтин.
Пече се в умерена фурна на 180 градуса до златисто,около 30 минути.





Приятно готвене!
----------------------
източник:
"Фън шуей-кухнята на петте първоелемента"

1 коментар:

  1. Чудесна рецепта, Краси!
    Много ми допада това съчетание от продукти,
    очарована съм и от рецептата за био паста.
    Сърдечни поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване