"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Аспержи със сос Винегрет



500 гр пресни аспержи
2 с л зехтин
2 с л ябълков био оцет
1 ч л био горчица
сол ,прясно смлян черен пипер
---------------------------------------
Аспержите се белят по посока от върха към края на стеблото,като се внимава да не се наранят връхчетата.Изрязват се откъм края така,че да са с еднаква дължина.
Слагат се в 1,5-2 л вряща подсолена вода и се варят около 20 минути или докато омекнат.
Изваждат се върху сгъната чиста кърпа,за да се отцедят от водата.
Аз ги задуших в уреда за варене на пара.
Зехтина ,горчицата,оцета,солта и черния пипер се разбиват до хомогенна смес.
Аспержите се сервират топли или студени ,заляти със соса.




Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар