"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Шоколадов сладкиш с ябълки



200 гр био-масло
225 гр нерафинирана тръстикова захар
3 яйца
55 гр сурово био какао
50 мл вода
1/2 ч л сода бикарбонат
2 ябълки,нарязани на ситно
225 гр брашно с набухвател/или обикновено брашно,смесено с 1 ч л бакпулвер/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Фурната се загрява на 160 градуса.
Всички продукти се слагат в купата на кухненски робот и се бъркат до получаване на гладка смес.
Квадратна тавичка с размери 23/23 см се намаслява.
Кексовата смес се изсипва в тавата и се заглажда с шпатула.
Пече се в загрятата фурна около един час.
При проба с клечка за зъби тя трябва да е суха.




Може да се съхранява до три дни в съд с капак.
Идеален за пикници.
-----------------------------------------------------------
източник:
"500 шоколадови изкушения..."
----------------------------------------

Приятно готвене!

6 коментара:

  1. Не мисля, че това шоколадово изкушение ще издържи цели три дни:-))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, какви три дни?Само докато го нарежа и ще е свършило:))).
    Много вкусен и шоколодов изглежда сладкиша - чуден!

    ОтговорИзтриване
  3. Е,той и в къщи не издържа три дни.... :-))
    Дори на сутринта вече нямаше за закуска.

    Ама така пише в рецептата....който не успее да го хапне наведнъж... :-), как да го съхрани.

    Поздрави,момичета!

    ОтговорИзтриване
  4. Не само изглежда,Нели! :-)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Краси, много обичам сладкиш с круши, а шоколадов ли е цена няма да има:))

    ОтговорИзтриване