"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Херинга в Тай марината



500 гр филе от херинга
3 с л кафява захар
1 ч л черен пипер
1 ч л бял пипер
1 ч л куркума
1 ч л едро смлян червен пипер
2 ч л едро смлян сух чесън
3 с л рибен сос
3-4 с л зехтин





Рибата се слага в тавичка и се маринова във всички съставки за около 2-3 часа.
Пече се в умерена фурна,на 180 градуса ,до златисто.

За гарнитура използвах пресен зелен боб,задушен в уред за варене на пара и подправен с чесън,хималайска сол и магданоз.





Приятно готвене!

2 коментара:

  1. Това звучи и изглежда изключително вкусно.:-))))
    Поздравления, Краси!
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Мони! :-)
    Хубава неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване