"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пълнозърнеста фокачиа с тиквичка и домати



1/2 прясна мая ,(1 суха)
1/2 ч л сол
1 ч л захар
200 гр пълнозърнесто брашно
150 гр бяло брашно
3 с л овесени трици
200 мл хладка вода
50 мл зехтин
---------------------------------------------------------------
3-4 с л зехтин
1/2 тиквичка,нарязана на полумесеци
1 ч л смес от подправки-босилек,риган,морска сол
1 малък домат,нарязан на кубчета
2 стръка пресен лук,нарязан на ситно
1-2 скилидки чесън,накълцани




От първата група продукти се омесва тесто:маята се разтваря във водата,добавят се останалите съставки и се омесва меко тесто,което да не лепне.
Покрива се и се оставя да втаса около 1,5 часа.
Може да се разточи с точилка до желаната големина ,или с ръце да се раздърпа до размера на тавата.
Слага се в намаслената тава.
Отгоре се намазва с половината зехтин.
Нареждат се тиквичките,доматите,лука.
Поръсва се с подправките,наръсва се с останалия зехтин.
Слага се в студена фурна,включва се на 180-190 градуса и се пече до златисто.




Приятно готвене!

3 коментара:

  1. Краси,превъзходно предложение!Много хубави снимки!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси,чудна фокачиа! Със сигурност убийствено вкусна!:-)))
    Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,КАТЕРИНА,Мони! :-))
    Хубав и усмихнат ден1

    ОтговорИзтриване