"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Хляб с квас от пшеница



След едно малко по-дълго отсъствие от блога,започвам новия месец с един много пухкав и вкусен хляб без,мая.Замесен с квас.
За 1 кг брашно са необходими:
42 гр квас от пшеница
1 с л сол
топла вода,достатъчна ,да става за месене
Омесват се продуктите на тесто и се оставя за няколко минути ,докато брашното се хидратира.След това се меси 5 минути ,докато се получи тесто,което не полепва по ръцете.
Оставя се да втасва 30 минути в покрит съд.
Оформя се на хляб в желаната форма и отново се оставя да втасва,този път за 60-90 минути,докато набухне двойно.






Пече се в загрята предварително фурна на 200-220 градуса около 45 минути.





Приятно готвене и да ви е сладко! :-)

6 коментара:

  1. КРАСИ,чак в Каршака замириса на твоя хляб :))))),страхотен ,пухкав и с едни препечени корички ..ммммммм.....
    Поздрави и прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви,Траяна,Зиче! :-)
    Поздрави и на вас и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз ще напиша - страхотно изглежда, Краси!
    Харесах и другите ти рецепти, но хлябът е неустоим.
    Поздрави и хубави септемврийски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ,Диди!
    Хубави и топли дни и на теб! :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Краси, хлаба е неустоим! Може ли малко подробности за кваса, не съм правила?

    ОтговорИзтриване