"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Минестроне 2



Оказва се ,че прословутата италианска супа Минестроне е една от най-лесните за измисляне и приготвяне супи.
Достатъчно е да има някакъв вид боб и паста ,и още няколко съставки за разкош и ...Воала,супата е налице. :-))
Е,в духа на моите експерименти бобът не е точно стандартния боб,а зелен боб Азуки...пастата не е точно стандартната , а Орзо....Ама пак си е Минестроне.....





2-3 с л зехтин
1 стрък праз,нарязан на ситно
2 картофа ,на кубчета
3 средни по размер моркова,на кубчета
100 гр замразен зелен боб
100 гр зелен боб Азуки
1 л зеленчуков бульон/гореща вода
100 гр паста орзо
магданоз
сол
прясно смлян черен пипер
едросмлян червен пипер
настърган Пармезан




Зехтинът се загрява в дълбока тенджера и за кратко се сотира празът.
Добавят се картофите ,морковите,зеленият боб и бобът Азуки,сотират се 1-2 минути и се налива зеленчуковият бульон.Супата се вари на тих огън до полуготовност на продуктите, около 25-30 минути.Добавя се орзото,подправя се на вкус със солта,черния и червения пипер,магданоза.Ври още около 10-на минути.
При поднасяне се наръсва с още магданоз и Пармезан.




Приятно готвене!

2 коментара: