"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Карфиол с яйца и сирене



1 глава карфиол,накъсана на розички
1 глава лук,ситно нарязана
3 с л брашно
1 ч л къри на прах
2 с л масло/зехтин
450 мл прясно мляко
1 яйце
2 стръка пресен лук,нарязан на ситно
1 с л едро смлян червен пипер
3-4 с л настърган Пармезан
100 гр сирене ,натрошено
морска сол,черен пипер
------------------------------------------------
Карфиолът се бланшира във вряща вода за около 10-на минути.
Прехвърля се в намазнена тавичка.Добавят се лукът,натрошеното сирене,подправките.
Яйцето се разбива леко и се смесва с прясното мляко и брашното.Залива се карфиола.
Отгоре се наръсва с Пармезана.Запича се на фурна до извиране на течността и златист цвят.




Приятно готвене!
----------------------
източник с вариации:
"Vegetarian Cooking & Vegetable Classics"

2 коментара:

  1. Много интересна рецепта! Обичам карфиол, но не съм го опитвала по този начин - записвам си рецептата! Поздрави и хубава петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Надявам се да ти допадне,Габи!
    Хубав и слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване