"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Табули




Срещала съм тази салата в много варианти.С булгур,с кус кус,с много магданоз,с малко магданоз и много мента....
Аз се спрях на вариант,за който предположих ,че ще допадне на всички у дома.
Скоро си купих органичен булгур и реших ,че е крайно време да опитам тази толкова популярна салата в домашни условия.



150 гр булгур
2 средни домата,нарязани на малки кубчета
1 малка краставица,нарязана на малки кубчета
1 малка глава бял лук,ситно накълцан
1 връзка магданоз,накълцана
5-6 с л лимонов сок
4 с л зехтин
сол на вкус
прясно смлян черен пипер на вкус





Булгурът се измива добре и се слага в купа със студена вода,похлупва се и се оставя да преседи 4 часа.Ако след това още е твърд ,може да се загрее заедно с водата за около 5-6 минути.
Когато изстине ,се прецежда и се изсипва в дълбока купа.





Добавят се доматите,краставицата,магданоза,лукът.
Лимоновият сок се смесва със зехтина,солта и черния пипер.Разбива се добре.
Салатата се залива с дресинга и се оставя да се охлади 1/2 час.





Приятно готвене!

3 коментара:

  1. Обичам я тази салатка, а това е много интересен вариант. Органичния булгур стои доста различно от обикновения, дали има разлика във вкуса?
    Снимките ти са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  2. Ооообичам:-)
    А обичам и още една така да се каже салата, която ядох в Истанбул и хич не мога да разбера каква беше- пак беше с булгур;-) От оня ситния;-)

    Много красиви снимки:-)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,момичета!
    Ситния булгур е по-мек като вкус.и по-бързо се приготвя...
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване