"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Джинджифилова супа с нахут


1 консерва нахут,изцеден и измит
2 моркова
1 гл лук,ситно накълцана
2 с л фиде (друга паста)
1/2 с л джинджифил
1/8 ч л асафетида
сол на вкус
прясно смлян черен пипер
червен пипер,по желание
магданоз,ситно накълцан
2 с л олио




Олиото се загрява в дълбока тенджера и се запържва за кратко лукът.
Добавят се почистените и нарязани на кубчета моркови.Разбърква се и се долива около 1 литър гореща вода.Оставя се да ври на слаб огън до полуготовност на морковите.
Добавят се нахутът,джинджифилът,черния пипер,червения пипер,асафетидата.
Когато заври ,се добавя и фидето.Подправя се на вкус със солта.



Супата ври още 5-6 минути ,до сваряване на фидето.
Накрая се наръсва с магданоза и се отстранява от котлона.



Приятно готвене!

2 коментара:

  1. Ей, Краси,
    и аз днес съм на нахутена супа, даже в същата купичка я сервирах;-)
    Но като любител на нахута, ще опитам и тази;-)

    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм, звучи уникално.
    Това трябва да се опита обезателно.
    Весели празници.:)

    ОтговорИзтриване