"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Сочен шоколадов кекс

Това е май първата рецепта,която правя без никаква промяна в оригинала....
Или поне една от много,много,много малкото ,копирани и изпълнени дословно.
Но тя е толкова проста и лесна,че наистина няма какво да й се променя.....
И ,както обикновено става с простите неща,всяка една промяна със сигурност би довела до провал....
Затова аз я изпълних точно,ама съвсем точно,както бе описано във
"Всичко за печенето " на Рийдърс Дайджест.



1 1/2 ч ч обикновено брашно
1 ч ч захар
3 с л какао на прах
1 ч л сода бикарбонат
1/2 ч л сол
6 с л зеленчуково олио
1 с л бял оцет
1 ч л ванилия
1 ч ч студена вода
пудра захар,за поръсване




В голяма купа се смесват брашното,захарта,какаото,содата и солта.
Правят се три кратерчета в брашнената смес и в едното се слага оцета,в другото-олиото, а в третото-ванилията.
Бавно се залива всичко със студената вода,като се разбърква с миксер на бавна скорост , докато се смесят изцяло съставките.
Получава се рядко тесто.
Изсипва се в намаслена 20-сантиметрова квадратна форма,или кръгла с диаметър около 18 см.
Пече се на 180 градуса около 30-35 минути.При проба с клечка тя трябва да излезе чиста.
Поръсва се с пудра захар.



Бон апети!

5 коментара:

  1. Ами то какво да и променяш на тази вкусотия, освен количеството, да удвоиш:). Прекрасна рецепта, много изкусителни снимки. Прегръдки, Краси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси,наистина няма нужда от промяна-изглежда доста вкусен-щом е шоколадов,няма как да е.
      Приятен ден-поздрави!

      Изтриване
  2. Много вкусно изглежда този сладкиш! Ще си позволя и аз да го пробвам някой ден. Щастливи усмивки днес ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,момичета! : - ))
    Наистина само количеството е малко.....бързо свърши!
    И на вас хубав и малко по-топъл ден!
    И спокоен и вкусен уикенд!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване