"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Банички с праз


Не знам как да дам точна рецепта....защото няма.
Кори за баница, праз, яйце....колкото ви се намират в наличност в хладилника.





Или продуктите са:
кори за баница
праз лук,ситно накълцан
1 яйце
200-250 гр сирене, натрошено
черен пипер
1 ч л сух копър
малко зехтин
кокосово масло

Кокосовото масло се загрява в тиган и са кратко се запържва празът.
Добавя се черният пипер , и по желание, 1 ч л сух копър.
Маха се от котлона.Долавят се яйцето и натрошеното сирене и се разбърква добре.



Баничките се правят от две кори.Само една е тънка и лесно се къса.
Намазва се леко със зехтин , нанася се плънка и се навива на руло.
Така се подготвят корите, докато свърши плънката.
Редят се в намаслена тава, напръскват се със зехтин (могат да се намажат с малко кокосово масло) и се пекат на 180 градуса до златисто.





Приятно готвене!

6 коментара:

  1. Чудесни са! Златисти и мекички:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, никога не съм опитвала подобна баничка, но съм сигурна, че е много вкусна!

    ОтговорИзтриване
  3. К-Р-А-С-О-Т-А!!!
    Друго не мога да кажа. Всъщност освен красиво изглежда и адски вкусно!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглеждат баничките! Не съм правила с праз, но твоите изглеждат изкусително, а и снимките ти са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни банички, Краси!
    Запеченки, сочни с тая плънка (къде без сирене :) сутрин направо са си мечтана закуска.
    Хубав и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви, момичета!
    Вкусни са си....айде, умря циганката... : - ))
    Пък и не са сложни...
    Много усмивки : - )) и прегръдки!

    ОтговорИзтриване