"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Печени сладки равиоли


за тестото:
175 гр бяло брашно
50 гр царевично брашно
60 гр захар (използвах суканат)
90 гр кокосово масло
1 яйце
1 ч л портокалова кора на прах




плънка:
100 гр фурми, почистени от костилките и нарязани
шепа стафиди
10-на бадема, ситно накълцани
1 с л лимонов сок
2 с л агаве сироп
смлени орехи (опция)

Всички продукти се смесват добре в купа.




Брашната и маслото се стриват на трохи.
Добавят се захарта, яйцето и портокаловата кора и се замесва тесто.Ако е твърдо тестото, може да се добавят лъжица-две ледено студена вода.
Увива се в стреч фолио и се оставя в хладилник за половин час.
После има два начина на рецептата според вдъхновението, свободното време и желанието ... : - )) :
1.който е по-сложния и трудоемък.
Тестото се разделя на две части.Всяка се разточва на правоъгълник.
Върху единия се слага по 1 ч л плънка на равни разстояния.
Захлупва се отгоре с другия , притиска се около плънката и после се изрязва .Най-удобно е с нож за пица.
С помощта на вилица се притиска по края, за да залепнат двата пласта добре.
2.вторият начин е лесният.
Правят се топчета от тестото и вътре се слага по малко плънка.




Нареждат се в тава, върху хартия за печене .
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Наръсват се с пудра захар.




Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Да, това би ми било сладко със сигурност! Идеята е прекрасна!
    Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея за десерт, благодаря ти.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,Мъх, Диана!
    Хубав, топъл и усмихнат ден : - )) и на вас1

    ОтговорИзтриване