"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Крем супа от броколи


1 гл лук,ситно нарязан
1 гл броколи, накъсано на розички
1,5 литра гореща вода, приблизително
100 мл мляко от камут
хималайска сол, на вкус
черен пипер, на вкус
люто чили, по желание
1 стрък мащерка
2 с л кокосово масло
2 скилидки чесън
тиквени семки, смлени
-------------------------------------------------
Кокосовото масло се разтопява в дълбока тенджера.
Добавя се лукът и се запържва за 1-2 минути.
Добавя се броколито, разбърква се и се налива врялата вода.
Подправя се на вкус със солта и се оставя да къкри на слаб огън около 10-на минути.
Маха се от котлона и се подправя на вкус с черния пипер и чилито.
Добавя се млякото и се оставя да се охлади.
Прибавят се мащерката и чесънът и супата се пасира до хомогенна смес.
При поднасяне се наръсва със смлени тиквени семки.




Приятно готвене!

6 коментара:

  1. Не съм работила с кокосово масло.....Определено ме заинтрегува.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. ИЗглежда и звучи чудесно.А какво е камут?

    ОтговорИзтриване
  3. И аз като Мъхчето: какво е камут? Много интересни продукти има в твоите рецепти, толкова е различно тук и много вкусно! Страхотно! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Рецептата звучи повече от вкусно, Краси! Благодаря ти, че я сподели!

    Прегръдки и един прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Бих си хапнала с най- голямо удоволствие :):):) Много интересни продукти наистина.И аз се нареждам на опъшката за камута :):):)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви ,момичета!
    Камутът е древен сорт пшеница, открита и използвана в Египет.
    http://dieti.rozali.com/hranene/p16332.html

    По-едър е от пшеницата, богат е та протеини, липиди, витамини и минерали.
    Като цяло зърнените култури като камут, ръж, лимец, елда, амарант, киноа, са много полезни и препоръчителни за хора, които не ядат месо.
    Поздрави и весел уикенд!

    ОтговорИзтриване