"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Кейк с орехи и фурми



115 гр масло, меко
150 гр кафява захар
175 гр брашно
1 ч л сода бикарбонат
1 ч л канела
1/2 ч л ванилия
щипка сол
180 мл айрян
2 яйца
50 гр фурми, нарязани на ситно
10-на ореха,натрошени
пудра захар, за поръсване



Мекото масло се разбърква със захарта с помощта на дървена лъжица.Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква добре сместа.
В друга купа се смесват и пресяват заедно брашното, содата, солта и подправките.
Добавя се сухата смес постепенно към маслената, като се редува с айряна.
Накрая се прибавят орехите и фурмите.
Сместа се изсипва в намаслена тава и се пече на 180 градуса около 45-50 минути.
При проба с клечка, тя трябва да изриза суха.
Преди поднасяне се наръсва с пудра захар.




Бон апети!

2 коментара:

  1. Много пухкав, Краси! Много обичам фурми, но май никога не съм ги хапвала в сладкиш, а само със сирене някакво :))

    ОтговорИзтриване
  2. И в кекс са вкусни, Пепи!
    Усмихнат ден! :-)

    ОтговорИзтриване