"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Скалопини Марсала


600 гр свинско филе
4 стръка зелен лук
2-3 с л зехтин
1 стрък прясна мащерка
100 мл вино Марсала
сол, черен пипер
2 с л дижонска горчица
50 мл готварска сметана
100 мл зеленчуков бульон (гореща вода)








Месото се почиства от ципите и тлъстините и се нарязва на филийки.
Лукът се нарязва на шайби.
Зехтинът се загрява в по-дълбок тиган и месото се запържва по 1 минута от всяка страна.
Добавят се лукът, бульонът и Марсалата и като заври, се оставя да се задуши на слаб огън, докато течността се редуцира наполовина.
Отделят се листата на мащерката и се добавят при месото заедно с горчицата, сол и черен пипер на вкус.
Готви се още около 4-5 минути.
Добавя се сметаната и се готви още 2 минути.
Сервира се топло.



7 коментара:

  1. Краси, ухае чудесно!
    И как си го поднесла....
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, Краси! Чудни снимки!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно и красиво поднесено! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Еее, Краси, това ти предложение много, много ми харесва, нали знаеш :))
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз да кажа- много ми харесва!
    Чудесно поднесено!
    Хубава седмица1

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно, имам една бутилка с марсала!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Dani,
    traiana,
    Candy,
    Пепи,
    Мъх,
    Марияна,
    благодаря ви много! : - ))
    Поздрави и усмихнат, слънчев ден!

    ОтговорИзтриване