"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Супа от боб Мунг и царевица



1 ч ч  боб Мунг, накиснат за няколко часа
1 консерва царевица
2 с л зехтин
1/4 ч л  куркума
1/2 ч л семена от синап
1/2 ч л семена от кимион
1/2 ч л семена от кориандър
1/4 ч л асафетида
1/4 ч л кайенски пипер (ако обичате люто)
хималайска сол на вкус



Семената от синап, кимион и кориандър се стриват в хаванче.
Зехтинът се загрява в тенджера и за кратко се запържват стритите семена, куркумата и асафетидата.
Добавя се добре изплакнатият боб Мунг,налива се около литър гореща вода и бобът се вари на слаб огън до готовност, около 20 минути.
Добавя се царевицата, кайенският пипер и сол на вкус.
Ври още 4-5 минути и се отстранява от котлона.


4 коментара:

  1. Отново интересна рецепта с непознати продукти, а снимките са много свежи!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! : - )
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. о, това ще се пробва
    имам половин пакетче боб, а децата го обожават
    благодаря за интересното предложение

    ОтговорИзтриване
  4. Надявам се да ви допадне!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване