"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Нахут с тиквички и тофу



200 гр тофу с маслини, нарязано на кубчета
1 тиквичка, нарязана на кубчета
1 консерва нахут
1 глава лук, ситно нарязан
2 с л зехтин
хималайска сол, черен пипер, червен пипер на вкус
1/ 2 връзка магданоз, ситно нарязан
100- на мл вода




Зехтинът се загрява в тиган и за кратко се сотира лукът.
Добавят се тофуто, разбърква се добре и се пържи 3-4 минути.
Добавят се тиквичката и нахутът, предварително отцеден от течността в консервата, долива се малко вода и се оставя на слаб огън, докато се изпари водата.
Подправя се на вкус със солта  и пиперите.
Добавя се магданоза, разбърква се и се отстранява от котлона.





Няма коментари:

Публикуване на коментар