"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Паста от динкел с тиквичка и тофу


500 гр спагети от динкел
200 гр тофу, на кубчета
1 тиквичка, нарязана на кубчета
2 стръка пресен лук
200 мл готварска сметана
1 ч л сол
1 ч л черен пипер
2 с л сусамово олио
100 мл оризово мляко



Спагетите се сваряват във вряща вода според указанието на опаковката.
През това време се приготвя сосът:
Загрява се сусамовото олио и в него за кратко се сотира лукът, нарязан на ситно.
Добавя се тофуто и се разбърква.Запържва се за около 1-2 минути.
Добавят се тиквичката, солта и черният пипер и сместа се задушава около 4-5 минути.
Добавят се сметаната и млякото, разбърква се, оставя се да клокне и се маха от котлона.




На порция спагети се слагат по 3-4 с л сос.

И един десерт, който не се нуждае от специална рецепта.Толкова често и от толкова блогъри е правен....   : - ))

Тарта с ганаш
Маслен блат с ганаш

И малко ягоди за разкош......

Да ви е сладко!   :-)



2 коментара:

  1. Обичам здравословните рецепти.Но за динкел чувам за пръв път-трябва да чета етикетите!

    ОтговорИзтриване
  2. Динкел е немското наименование на спелта:)

    ОтговорИзтриване