"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Веге шницели в дехидратора


150 гр гъби
2 ч ч орехи, накиснати за 1 нощ
2-3 с л зехтин
2 скилидки чесън
2 ч л магданоз
1 ч л риган
1 ч л розмарин
1 ч л хималайска сол с Комбу
1-2 с л вода



Орехите се изплакват с чиста вода.
Всички продукти се слагат в купата на робота и се смилат до еднородна смес.
Оформят се топчета, които се сплескват като шницели.Така по-лесно ще изсъхнат в дехидратора.
В тавата на дехидратора се слага пекарска хартия и върху нея се редят шницелите.
Сушат се на 50 градуса около 4-5 часа.



Поднасят се със сос от:
3-4 с л соева майонеза
2 с л крема тофу
1 скилидка чесън, намачкана
1 ч л горчица, за разкош  :-)


5 коментара:

  1. Абсолютно интересна рецепта отвсякъде! Такива съставки и на шницелите и на соса...Снимките са разкош!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Тези ще ги опитам обезателно, благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  4. Надявам се да ти харесат, Рони! :-)

    ОтговорИзтриване