"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Соеви кюфтенца с тофу и джинджифил



1 ч ч  соя , накисната за една нощ
1 гл лук, нарязана на ситно
1 ч л чесън на гранули (2-3 скилидки чесън, намачкани)
2 с л магданоз
1 с л конопено семе, смляно в кафемелачка
200 гр тофу с чушка, намачкано
1 ч л  хималайска сол с комбу
1/2 ч л шарен пипер
1/2 ч л подправка за фалафели (от арабски магазини)
1/4 ч л джинджифил
1 с л шафранено олио
2 с л брашно от нахут
1 яйце
1 ч л червен пипер



Соята се смила в кухненския робот.
Добавят се останалите продукти и се смилат до тесто.
Ако е необходимо , се добавя малко ядково мляко.
Оформят се кюфтенца.
Редят се върху пекарска хартия в тава и се пекат на 170 градуса около 15-20 минути.



Приятно готвене!


Няма коментари:

Публикуване на коментар