"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Philips Airfryer




http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=682816.0;topicseen

От 10.10.2012 г, във форума bg-mamma.com се провежда игра-тест на три уреда, на Philips -
Airfryer, Juiser&Citrus Press и SaladMaker.
В разстояние на една седмица беше проведен нещо като виртуален кастинг, изискващ отговор на три въпроса, свързани със здравословното готвене и начин на живот.
Е, аз бях една от трите избрани дами, които да тестват уредите, предоставени от Philips Bulgaria.
Уредът , който дойде при мен, е Airfryer.
Това е уред за пържене без мазнина.Според мен погрешно  е причисляван към фритюрниците...

Да, видът му е подобен...


...........но продуктите, приготвени в него, нямат много общо с изпържените в обикновен фритюрник.
За три дни, откакто е при мен, успях да приготвя пържени картофи (естествено :-)), пълнени чушки със сирене и подправки, пържено панирано тофу, а две пържолки чакат мариновани в хладилника....Ние с Н. може и да сме вегетарианци, но синчето си иска месцето....

Airfryer използва горещ въздух в съчетание с циркулацияя на въздуха с висока скорост - Rapid Air, и със скара отгоре, позволявайки да се приготвят разнообразие от вкусни блюда по здравословен, бърз и лесен начин.Продуктите се загряват от всички страни едновременно.
За повечето от продуктите не е необходимо да се добавя олио.
За повече информация и рецепти

www.philips.com/kitchen


И първата приготвена рецепта:





Като продукти и подготовка нищо ново-
200 гр тофу
5-6 с л царевично брашно
1 ч л чесън на гранули
1 ч л червен пипер
1 ч л морска сол




Царевичното брашно, чесънът, солта и пипера се смесват в плитка купа/чиния.
Тофуто се нарязва на парчета и се овалва в сместа.
Парчетата се нареждат в кошницата и се пържат на 200 градуса за 10 минути.
И готовият продукт:




Картофките трява да са нарязани на горе-долуу еднакви парчета.
Ако използвате замразени бланширани, това упражнение си го спестявате.
Аз не ги харесвам , затова.....беля, режа и т.н.  :-)
Накисват се в студена вода за поне 30 минути.



Максималното количество за еднократно пържене е 800 гр.
Картофките се подсушават, добавя се 1 с л олио/зехтин- за една кошница (при мен това количество беше за две) и се разбъркват добре.
Поставят се в кошницата и се пържат на 180 градуса за 25 минути.



Ами ...... това е.
За начало.
В следващите две седмици ще има доста рецепти.....а и по-нататък.
Лесно е, удобно е, бързо е, здравословно е, вкусно е.....

До скоро!  :-))


3 коментара:

  1. Честито,Краси,да си го ползваш със здраве и удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, видях уреда при Йоли и ме заинтригува :)
    Избягвам пържено и си подарих преди години фритюрника!
    Но виж в този уред бих си приготвила!
    Както винаги предлагаш нещо по-различно, което изглежда много апетитно!
    Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси,
    Дани,
    благодаря ви много!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване