"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пълнозърнест пай с карфиол и чери доматки



За тестото:

150 гр бяло брашно
100 гр пълнозърнесто брашно
125 гр студено масло
щипка хималайска сол
3-4 с л студена вода

За плънката:

1/2 гл карфиол, задушен на пара
2 яйца
150-180 мл соево мляко, или краве
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
100 гр козе сирене
1 червена чушка
1 ч л хималайска сол
1/2 ч л черен пипер

За украса:

чери доматки
сурови тиквени семки
настърган пармезан



Брашната, маслото и солта се слагат в каната на робота и се блендират до трохи.
Постепенно се добавя водата, докато се получи тесто.
Увива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час.

Продуктите за плънката се слагат също в каната на робота и се пасират до пюре.

Тестото се разточва на кора, малко по-голяма от тавата за пай, за да може да се оформи и борд.
Плънката се изсипва в така приготвената кора.
Отгоре се наръсва пармезана, нареждат се чери доматките и тиквените семки.

Пече се на 180 градуса до златисто.



Да ви е сладко!


3 коментара:

  1. Hayırlı cumalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много привлекателен,приготвен здравословно,с много добра комбинация от зеленчуци и ядки!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Май е време да почна да готвя под твое ръководство. Изглежда чудесно!

    ОтговорИзтриване