"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Airfryer - ДЕСЕРТИ

Печена дюля





2 дюли се разрязват на половинки, почистват се от семенната част и се слагат на дъното на уреда, без кошницата.
Приготвя се смес от вода, сироп от агаве/мед/оризов сироп/меласа, каквото имате под ръка и се заливат плодовете.Върху всеки се наръсва по 1 с л захар, най-добре кафява.




Пекат се на 180 градуса, около 50 минути.



По същия начин се приготвят и парчета тиква.



Отгоре се получава прекрасна запечена карамелизирана коричка.  :-))



Бон апети!


1 коментар:

  1. Представям си какъв аромат се е разнесъл от този прекрасен и ароматен плод докато си го пекла:)
    На двора, в къщата където съм израстнала ,имаше дърво което раждаше плодове в изобилие.Цъфтеше първо на Пролет а плодовете ставаха лимонено жълти през късна Есен.Баба откъсваше плодовете му с клонките и ги редеше на хладно върху стария скрин в една от стаите.Аромата им беше като ароматизатор в стаята и на мен ми беше приятно да влизам там .Свързвах аромата с наближаващите празници, детска му работа.Спомени!

    ОтговорИзтриване