"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Ленени крекери и домашно лешниково масло



За крекерите:

1/3 ч ч ленено семе
2 с л брашно от камут
1/2 ч л хималайска сол
2 скилидки чесън
1 гл лук
1 ч ч слънчогледово семе
1 ч л черен сусам



Лена и сусама се накисват за 1 нощ.
След това се изплакват добре, смесват се в робот с останалите продукти и се блендира до еднородна смес.
Оформят се крекери с лъжица  и се сушат в дехидратора на 45 градуса за 4-5 часа.
После се обръщат и се сушат до хрупкавост.

Ако използвате фурна, сместа може да се разстели в тава, върху пекарска хартия.
Суши се на 50 градуса максимум, за 4-5 часа, после се нарязва на квадрати, и се суши до готовност.



За маслото:

1 ч ч  лешници се накисва за 1 нощ, или поне за 4-5 часа.
Изплакват се и се пасират със зехтин/студено пресовано олио до гъста , еднородна смес.
Може да се подправи със сол, черен пипер, чесън.



Няма коментари:

Публикуване на коментар