"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Зеленчукова супа с червена леща


1 с л шарлан
1 гл лук, ситно нарязан
2 моркова, на кубчета
2 картофа, на кубчета
1 ч ч  червена леща
1 ч л хималайска сол
1 ч л куркума
1 ч л джинджифил
1 ч л червен пипер
1/2 ч л черен пипер
1 ч л кориандър
2-3 с л нарязан магданоз



В загретия шарлан и 1 с л вода се задушава нарязания лук.
Добавят се картофите, морковите, червената леща, налива се около 1 л вряла вода и се оставя на слаб огън за 1/2 час.
Добавят се подправките, без магданоза и се вари още 4-5 минути.
Отстранява се от котлона и се наръсва с магданоза.


Няма коментари:

Публикуване на коментар