"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

САЛАТИ ................

Салата от цвекло


1 глава цвекло, сварена и нарязана на кръгчета
2-3 с л настъргано сирене
1 с л зехтин
1 с л оцет от херес
сол на вкус
1 ч л малцов сироп




Нарязаното цвекло се подрежда в чиния/купа.
Подправя се оцета, солта, малцовия сироп и зехтина.
Наръсва се със сиренето.



"Млечна" салата от слънчоглед


1 ч ч слънчоглед, накиснат
1-2 скилидки чесън, счукани
сол на вкус
копър
1-2 кисели краставички /става и с прясна/

Слънчогледът се смила на пюре с малко вода.
Добавят се останалите съставки и се разбърква добре.





Салата от рукола и листа от цвекло



Количествата за тази салата са според броя хранещи се,т.е. по предпочитание.

спанак
рукола
листа от цвекло
репички
бобови кълнове
магданоз
печени семена
сол на вкус
оцет от херес на вкус
лимонов сок
зехтин



Салата с нахут и кисели краставички



1 буркан (консерва) нахут
3-4 кисели краставички
1-2 мариновани чушки
3-4 сушени домати
2 скилидки чесън, намачкани
сол на вкус, черен пипер
магданоз


Краставичките, чушките, сушените домати се нарязват на ситно.
Смесват се в купа с нахута, чесъна и магданоза.
Подправя се на вкус със сол и черен пипер.

И още малко пазар.....



соеви кренвирши
пушено тофу
сладък картоф
оризов сироп
кокосово мляко
соева майонеза
червен боб
соево мляко
И две керамични тавички, за печене....



Маниачка съм, знам! :-)))


"Пържени " тиквички



2 тиквички, нарязани на тънки кръгчета
2-3 с л зехтин
1 ч л хималайска сол
1 ч л черен пипер
1 скилидка чесън, намачкана
2-3 с л хранителна мая



Зехтина, чесъна, солта, пипера и хранителната мая се объркват в купа.
Резенчетата тиквичка се овалват в маринатата и се нареждат в тавичките на дехидратора върху пекарска хартия.
Сушат се 1 час на 45 градуса, после още 5-6 часа на 35 градуса.



Бон апети! 


Бадемови бисквитки с кокос



1 ч ч  бадемова пулпа (останала от направата на бадемово мляко)-може да се използват смлени бадеми
1/2 ч ч кокосови стърготини
2 с л кокосово масло
2 с л агаве
1 ч л ванилия



Всички продукти се смесват и се оформят на тесто.
С помощта на ринг се оформят бисквитки.
Могат да се направят на топчета.
Нареждат се в тавичките на дехидратора и се сушат на 35 градуса около 6-7 часа.


Могат да се изпекат на фурна, на 100-120 градуса за около 1 час.


Бон апети!