"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пастети .............

ПАСТЕТ ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО



1 средна глава червено цвекло, настъргано
1 ч ч слънчогледово семе, накиснато за 5-6 часа
1 с л тахан
1 ч л черен пипер
1 ч л червен пипер
2 с л бобени кълнове
хималайска сол на вкус

Слънчогледовото семе се изплаква добре след накисването.
Всички продукти се пасират до хомогенност.
Може да се добави вода, ако пастета е много гъст.


ПАСТЕТ ОТ КАРФИОЛ НА ПАРА





1 малка глава карфиол
2 с л смлян сусам
2 скилидки чесън, намачкани
2-3 с л магданоз
сока на 1/2 лимон, или на вкус
хималайска сол на вкус
1 ч л черен пипер
1/2 ч л люто къри, по желание
1 с л зехтин
вода, ако е необходимо

Карфиолът се накъсва на розички и се вари на пара, около 15 минути.
След това заедно с останалите продукти се пасира до хомогенна смес.

Пастетите могат да се мажат на филийки, за закуска.
Или за предястие.
Мога да се поставят върху кръгчета краставица, върху солени бисквитки, върху крекери....

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар