"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Нахут с брюкселско зеле


1 консерва нахут
250 гр брюкселско зеле
1 тиквичка
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 моркова
1/2 стрък праз
2-3 с л доматено пюре
1 с л червен пипер
1 ч л черен пипер
1 ч л къри на прах
хималайска сол , на вкус
магданоз
2 с л зехтин



Тиквичката, чушките и морковите се нарязват на по-едри кубчета.
Празът се нарязва на ситно.
Нахутът се изплаква добре със студена вода.
Зехтинът се загрява в дълбок тиган и за кратко се сотира празът.
Добавят се нарязаните зеленчуци, брюкселското зеле, разбъркват се добре.
Добавя се червения пипер, доматеното пюре и се долива вода, да покрие зеленчуците.
Варят се на слаб огън, до полуготовност на зеленчуците.
Добавя се нахутът, останалите подправки и след около 5 минути се маха от котлона.
Наръсва се с магданоз.





Приятно готвене!



2 коментара:

  1. Краси, много красива снимка!
    И рецептата за мен е чудесна!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Дани!
    Хубава вечер и на теб!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване