"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Два вида Vege "сирене" ..............


БАДЕМОВ ПАРМЕЗАН


1 ч ч бадеми, накиснати за една нощ и обелени
3/4 ч ч вода
2-3 с л зехтин
2 с л лимонов сок
хималайска сол на вкус
1 скилидка чесън



Продуктите се слагат в купата на робота и се смилат на пюре.
Слага се в тензух, в цедка, отгоре се слага тежест, която да го притиска, за една нощ в хладилника.
На другия ден сместа се оформя в рингове, нареждат се в тавичката на дехидратора и се суши на 35 градуса за поне 6 часа.



След като изсъхне, много лесно се стрива на трохи.
Може да се използва във всяка рецепта вместо сирене Пармезан.



ТВЪРДО СИРЕНЕ ОТ КАШУ




1 ч ч кашу, накиснато за една нощ
4 гр агар-агар
150 мл вода
сока на един лимон
1 ч л хималайска сол
копър, чесън, черен пипер



Кашуто се пасира заедно с подправките, лимоновия сок и солта.
Водата се загрява, добавя се агар-агарът, разбърква се да се разтвори и се маха от котлона.
Прибавя се към кашата от кашу.
Разбърква се добре.
Сместа се прехвърля в намаслена купичка със зехтин.
Слага се да се охлади и стегне в хладилника за няколко часа.


1 коментар:

  1. Аз правя такова сирене ,но не го суша и не ползвам агар-агар и хран . мая.Храненето с кълнове доставя почти всичко на организма.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване