"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пълнозърнест пай с брюкселско зеле


За блата:

100 гр бяло брашно
150 гр пълнозърнесто брашно
125 гр студено масло
щипка сол
2-3 с л студена вода

За плънката:

250-300 гр брюкселско зеле, бланширано или сварено на пара
2 стръка пресен лук
1 чушка, нарязана на ситно
2 яйца
320-350 мл мляко
100 гр натрошено сирене
сол
черен пипер
червен пипер
чесън на гранули




Брашната, маслото и солта се стриват на трохи.Добавя се по малко студена вода, докато се получи тесто, удобно за месене.Увива се във фолио и се оставя в хладилник за 1 час.




След охлаждането тестото се разточва и се разстила в тавата, като се оставя и борд, за плънката.
Нареждат се главичките брюкселско зеле.
Отгоре се наръсва натрошеното сирене.
Яйцата се разбиват в купа.Добавят се млякото, нарязаният пресен лук, чесънът, чушката, подправя се на вкус със солта, черния и червения пипер.
Сместа се излива върху брюкселското зеле.



Пече се на 180 градуса около 35-40 минути, до златисто.

Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Краси, изглежда чудесно!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дани!
    Поздрави и на теб и усмихнат ден! :-)

    ОтговорИзтриване