"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Шоколадова сурова тарта с крем от авокадо



Е, поредният празник на любовта отмина.....с всичките му финтифлюшки, сърчица, цветя, усмивки, музика и вкусни хапки. :-))
На самия ден не успях да ви поздравя, затова го правя сега:

Честита Любов на всички влюбени, обичани, обичащи и щастливи хора!
Честита Нова Любов на тези, които още не са я намерили!
Нека Любовта е постоянен спътник в живота ви, в работата ви, в почивките ви, в забавленията ви, в умората и досадата понякога, нека ви дава сили по-лесно да приемате всичко случващо се в живота ни!

 Доста се чудих какъв десерт да направя за 14.02.
Толкова много сурови вегански и вегетариански рецепти съм събрала, че сигурно имам за поне още 20 години напред.
Накрая реших, че няма да следвам конкретна рецепта.
Влязох в кухнята, огледах какви продукти имам налице и .....
ето резултата.

  

Шоколадова сурова тарта с крем от авокадо


за блата:

1 ч ч бадеми, накиснати за една нощ
1/2 ч ч орехи,накиснати за една нощ
10 фурми, почистени от костилките
1/8 ч ч сусам
1/3 ч ч кокосово масло
4-5 броя какаови зърна
2 ч л  сурово какао
1/2 ч л Мака
1/2 ч ч фини овесени ядки
2-3 с л агаве сироп
оризово мляко

за плънката:

1 ч ч кашу, накиснато за 4-5 часа
3 с л агаве сироп
1/4 ч ч кокосови стърготини
1 авокадо
2 с л кокосово масло
около 100 мл оризово мляко

настърган черен шоколад, за украса



Продуктите за блата се слагат в купата на кухненския робот и се миксират почти до хомогенност.Добавя се по малко оризово мляко ( може да се използва всяко друго ядково мляко), докато се получи тесто, което може да се оформя с ръце.
Разстила се в тавичка за тарта/пай/киш, като се оформя борд отстрани.
Оставя се в хладилника за 1-2 часа, докато стегне.



Авокадото, почистено от костилката и кората и останалите продукти за крема могат да се миксират също в купата или блендера на кухненски робот, до еднороден крем.
Излива се в блата и отново се оставя в хладилника за поне 4-5 часа.



Накрая се наръсва с настъргания черен шоколад.

Други вариации:
Може да се наръси обилно с кокосови стърготини.
Може да се залее с шоколадова глазура.Този вариант мисля да го пробвам за 08.03.



Ами....това е.  :-)
Надявам се да съм ви заинтригувала и да пробвате.
А от нашия вече няма и следа....

Вкусно, сладко, а най-важното-здравословно.




Бон апети!


4 коментара:

  1. Изглежда много апетитно и най-важното е че е здравословно!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, любовта винаги да е твой спътник!
    Тортата е чудесна и ще я опитам!
    Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм…последната снимка е толкова апетитна:)
    Мисля да го пробвам този сладкиш:)
    Краси, чудесно предложение!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, момичета!
    Надявам се да ви хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване