"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пай с артишок и аспержи



Още една полезна, здравословна, вкусна и ефектна рецепта.
В отговор на почти постоянния въпрос
"Ама като не ядете месо, какво точно ядете?"   :-)



За блата:

250 гр пълнозърнесто брашно
125 гр масло, студено
щипка хималайска сол
няколко супени лъжици студена вода

За плънката:

5 стръка пресни аспержи
2 пресни артишока
2 яйца
250-300 мл оризово мляко, или друго
100 гр тофу
100 гр козе сирене
1 червена чушка
сол на вкус
черен пипер, магданоз,чесън на гранули, копър


Брашното, маслото и солта се стриват на трохи.Добавя се студена вода, докато се получи тесто, удобно за месене.Този процес може да се улесни в кухненския робот.
Увива се във фолио и се оставя в хладилника за 1 час.


Аспержите и артишока се почистват и се бланшират във вряща вода за 5-6 минути.
Чушката се нарязва на ситно.
Тофуто и сиренето се натрошават и се разбъркват с двете разбити яйца.Добавят  се млякото, чушката и подправките.




Блата се разточва и се пренася в тавичката за пай, като се оформя борд отстрани.
Отгоре се разпределят бланшираните аспержи и артишок.
Върху тях се излива сместа от яйца, сирене и мляко.




Пече се на 180 градуса за около 35-40 минути, до зачервяване отгоре.



Бон апети!




Няма коментари:

Публикуване на коментар