"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Горчицата ..............



И така, ГОРЧИЦАТА......  :-))
Не помня коя рецепта съм използвала, защото прегледах в Интернет поне 10-15.
Затова се разрових  из записките си  и се оказа, че за основа съм използвала рецепта на Вери, от сайта "Магията на суровата храна" ,
Сега не мога да намеря точния линк, но там има и други рецепти.

1/2 ч ч черен синап
1/2 ч ч бял синап
1/2 ч ч ябълков оцет
1 с л хималайска сол, или морска

и моите добавки:
1 ч л куркума, за оранжев цвят
щипка естрагон, за аромат
малко олио, и вода, за разреждане


Двата вида синап се накисват в оцета за 24 часа в порцеланова/керамична купа.
Изсипват се в блендер, добавят се останалите продукти и се блендира до кремообразна смес.
И Воала, имате страхотна, уханна, прясна и най-вече, без никаква химия, домашна горчица.


Съхранява се в стъклено бурканче, в хладилник, с месеци.
Колкото повече стои, толкова по-малко люта е.


5 коментара:

  1. Краси, чудесно изглежда!
    Синап от био магазини ли купуваш?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Не, Дани, от пазара и от аптеката.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за рецептата. Пробвах я, като добавих и орехи. Чудно се хрупа с моковчета :)!

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че ти е допаднала! :-)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване