"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пълнозърнест хляб с тофу и маслини



250 мл хладка вода
1 пакетче суха мая, 7 гр
1 с л кафява захар
1 ч л хималайска сол
2-3 с л зехтин
1 ч л сух босилек
350-370 гр пълнозърнесто брашно
100 гр твърдо тофу
10-на маслини



От маята, водата, солта, захарта, босилека, зехтина и брашното се омесва тесто, което да не лепне по ръцете, но и да не е много твърдо.
Покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Добавят се натрошеното наситно тофу и почистените от костилките и нарязани на ситно маслини и се омесва добре, да се размесят продуктите.
Оформя се на кръгъл хляб, поставя се в тавата за печене и се оставя да втаса още около 1/2 час.
Прави се разрез накръст отгоре, може да се наръси с малко брашно, черен сусам, нигела или други семена по желание,  и се пече на 180 градуса, около 45 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар