"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Малко книги...........малко крекери.............



В Интернет е пълно с рецепти.....
Но.... хартията е друго нещо.Аз обичам да чета, писала съм го неведнъж.
А да прелиствам книги с рецепти ....ми е мания.
Особено със снимки.  :-))
Е, горните нямат, но това не пречи да съдържат страхотни рецепти.



Доста рецепти изпробвах, малко снимах....Нещо фотографията остана на заден план, изместена от изследователския ми дух в света на суровото и нестандартното хранене.

Но и снимки ще има.....по много.



По колко начина човек може да приготви ориз?Или леща?Или бургери?Или десерт?
Ами, оказва се, по много.Суровата рецепта е една.Веганската -втори вариант.
Аюрведичната-трети вариант.....Вегетарианската-четвърти....
Интересно е.Полезно е.Здравословно е. :-)

И крекерите......


Признавам, в началото, когато опитах първите рецепти, не бях очарована.Не, че бяха лоши, но....като че ли нещо им липсваше.Ами.....липсваше им.Подправки, съставки.Колкото повече, толкова повече....

Опитвайки различни варианти и комбинации от продукти, се спрях на една, която правя вече няколко пъти.

КРЕКЕРИ С КЪЛНОВЕ ОТ БОБ МУНГ



1/2 ч ч кълнове от боб Мунг
1/2 ч ч слънчогледово семе, накиснато
1 стрък зелен лук
1 скилидка чесън
1/8 ч ч маково семе
сол, черен пипер, кайен пипер-на вкус
1 ч л зехтин
вода



В купата на робота се слагат първо кълновете и слънчогледа, смилат се, после се добавят останалите съставки, като се добавя вода, да се получи гъста каша.
Получената смес се разстила в тавичките на дехидратора и се суши около 6-7 часа на 35 градуса.После се обръщат и се сушат до хрупкавост.
Поднесени с

ДИП ОТ КАШУ, СУШЕНИ ДОМАТИ И КАПЕРСИ

1 ч ч кашу, накиснато
4-5 сушени доматчета
1 с л каперси
1 скилидка чесън
1 с л зехтин
сол, черен пипер на вкус

Всички продукти се смилат в робота на пюре.



СЛЪНЧОГЛЕДОВИ КРЕКЕРИ

1 ч ч слънчогледово семе
1 с л сусамов тахан
1 стрък пресен лук
1 с л магданоз
1 ч л келп на прах
2 с л орехи
1 с л фини овесени ядки
3-4 с л вода
щипка хималайска сол
черен пипер
червен пипер

Отново в купата на робота.  :-))
Всичко се смила, разстила се в тавичките на дехидратора и се суши около 6-7 часа на 35 градуса.



Ами....стига за днес.
Да ви е сладко!
И Весел Великден!!!  :-))


Няма коментари:

Публикуване на коментар