"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Заблудени ли сме?Или?

Четейки разни материали и статии из нета, за кой ли път попадам на следното:

"Според мен, човек е устроен да бъде месояден, той е на върха на хранителната пирамида и не е нито неекологично, нито неморално, а камо ли нездравословно да обичаме месо и то да бъде в основата на нашето хранене!"

И започвам да се дразня от лицемерието, или от откровеното заблуждение, в което изпадат понякога хората.
Ами.....изобщо не сме на върха на хранителната пирамида.
И тигри, и лъвове, и гепарди, и алигатори, и акули, и други подобни хищници с удоволствие си хапват човешко месо.И ако могат, с кеф ще ни хапват за закуска , обяд и вечеря.
Това, че ние сме намерили начин да не живеем в техните зони, за да не бъдем изядени, но от друга страна, не даваме същия шанс на пилета, телета, крави и други, за да се спасят от нас, не ни прави "връх" в никаква пирамида.
А по-скоро завоеватели.
Не е учудващо защо човек изпитва удоволствие от заблуждението си, че може да контролира всичко.
Учудващото е, че не разбира защо другите не мислят като него.
Ако животновъдството не предоставяше така любезно месо в изобилие, а човек трябваше да тича из горите да го гони, лови, убива и приготвя, едва ли щеше да се чувства като какъвто и да е връх.....  :-))
Но.....всеки има право на личните си заблуди и внушения.


 

2 коментара:

 1. Честно казано ако трябваше да си уловя вечерята, не бих я хапнала и не бих я уловила най-вече. Не съм на мнение, че това е най-важната ни храна, но всеки има право на избор. Все повече се впечатлявам от безмесни рецепти, които дори доставят на организма много повече от месото. И въпреки, че в къщи ядем месни продукти, те не са ни приоритетна храна. Но наистина всеки има право да избира, въпросът е, че наистина се пишат разни странни статии и за единият и за другият вид хранене. Поздрави и прекрасни почивни дни!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря ти за мнението! :-)
  Аз не оспорвам правото на всеки да се храни, с каквото му допада.
  В интерес на истината всички около нас са месоядни-роднини, познати, приятели.....Ние сме единствените, които не ядем месо.
  Начинът ни на хранене изобщо не оказва влияние на отношенията ни.
  Просто се ...... дразня на моменти, когато прочета нещо, което не е съвсем вярно.
  Усмихнат и слънчев уикенд и на теб!

  ОтговорИзтриване