"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Брускети с артишок


1 пълнозърнеста франзела
1 бурканче маринован артишок, сърцевини
1 с л каперси
50 гр тофу
2 скилидки чесън
сол, черен пипер, магданоз, на вкус
1 с л зехтин
чили, по желание



Артишока се отцежда от маринатата и заедно с каперсите, тофуто, чесъна, зехтина  и магданоза се пасират до крем.Подправя се на вкус със солта, черния пипер и чилито.
Франзелата се нарязва на тънки филийки и се запича на фурна за около 10-на минути.
Още горещи, филийките се натъркват със скилидка чесън.
След като изстинат, се намазват с дипа от артишок.



Бон апети!


Няма коментари:

Публикуване на коментар