"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Галет с броколи и артишок



За блата:
250 гр пълнозърнесто брашно
100 гр масло, студено
1 яйце
щипка сол
2-3 с л студена вода, ако е необходимо

За плънката:
1 броколи, накъсано на цветчета и сварено на пара
1/2 бурканче маринован артишок
3-4 моркова, сварени на пара и нарязани на хапки
100 сирене
2-3 с л майонеза



Брашното и маслото се стриват на трохи.Добавят се яйцето и солта и се омесва тесто.Ако е ронливо, се добавя колкото е необходимо студена вода, за да се получи нелепнещо тесто.
Увива се в опаковъчно фолио и се оставя в хладилник за 1 час.

След това се разточва на кръг върху пекарска хартия.Заедно с нея се пренася в тава.
Намазва се с майонезата, като отстрани се оставя по 2 см.
Нареждат се цветчетата броколи, морковите и артишока.
Наръсват се с натрошеното сирене.
Могат да се поръсят с черен пипер и сол, по желание.
Оставените 2 см от края се загръщат над плънката.
Галетът се пече на 180 градуса до зачервяване на тестената част.



Преди поднасяне може да се наръси с магданоз или кориандър.


Няма коментари:

Публикуване на коментар