"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Крекери от лимец



100 гр брашно от лимец
50 гр ръжено брашно
1 с л ленено семе, смляно
1 с л сусам
1 ч л маково семе
1 ч л чили, по желание
1/2 ч л сол, хималайска
1 ч л бакпулвер
5 с л зехтин
щипка кориандър, смлян
щипка джинджифил
нигела за поръсване
вода, за да се получи тесто



Сухите съставки се смесват в купа.Добавя се зехтина.
Постепенно се добавя вода, докато се получи тесто, удобно за месене.Не трябва да е прекалено сухо и твърдо, но не трябва и да лепне по ръцете.
Оставя се да почине около 30 минути.
Разточва се върху пекарска хартия, на пласт с дебелина 2-3 мм.
С нож за пица, или обикновен остър нож, се нарязва във форми по желание-ромбове, квадрати, правоъгълници....Отгоре се наръсват с нигела.
Заедно с хартията се пренасят в тава.
Пекат се на 180 градуса до златисто, около 15-на минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар