"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пица с блат от карфиол



Напоследък май не остана блог, особено вегетариански, в който да не присъства въпросната пица.Гледах я тук-там, четох рецепти, чудих й се, пък накрая си казах:"Е, какво толкова, храна като храна.Щом другите не я пропуснаха, защо аз да се цепя от колектива?!"   :-))
Хубавото е, че като всяка пица, вариациите и трансформациите могат да са безброй.
Използвах от рецептите основата, която в различните източници се различава единствено по количеството на съставките, а "украсата" е изцяло моя хрумка.




И така,

за блата:
1 глава карфиол
1 яйце
150 гр кашкавал
сол, чесън, магданоз- на вкус
1-2 с л зехтин

Карфиолът се накъсва на розички и се сварява на пара, или се бланшира на котлона за около 10 минути.Слага се в робота заедно с останалите съставки и се смила.
Изсипва се в намаслена тава, заравнява се и се пече на 200 градуса около 15-20 минути.
Трябва да се получи леко златиста, препечена коричка.




и още:
1/2 стрък праз, нарязан на ситно
1 червена чушка, нарязана на кубчета
1 домат, нарязан на ситно
100 гр сирене
магданоз, черен пипер
50-60 гр кашкавал
Празът, чушката и домата се нареждат върху карфиоления блат.
Наръсва се отгаре натрошеното сирене, магданозът, черния пипер и настъргания кашкавал.
Запича се за още 10-на минути, до разтопяване и запичане на кашкавала.




Бон апети!

3 коментара:

  1. Тази пица би била прекрасно основно или предястие и на нашата трапеза,Краси...Много ми хареса предложението и изпълнението ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам да пробваш и да споделиш, Милена! :-)
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Hello friends,
    Good news,This one place to shop for members provides value and convenience. JOIN TODAY to enjoy membership status.
    Please visit this site http://www.comprewards.com/
    & like this page https://www.facebook.com/comprewards
    Thank you.

    ОтговорИзтриване