"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Мини суфлета с брюкселско зеле



за 3 броя:

10-12 главички брюкселско зеле
2 яйца
200 мл прясно мляко, приблизително
сол, черен пипер, кайенски пипер
мазнина за купичките



Брюкселското зеле се сварява на пара.
След като изстине, се нарязва на ситно.Добавят се яйцата, млякото и подправките.
Разбърква се добре.
Сместа се разпределя в три намаслени купички.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до златисто.



Суфлетата могат да се приготвят с всякакъв зеленчук-настъргани моркови, бланширан спанак или лапад, бланширани броколи или карфиол.



Бон апети!  :-)



3 коментара:

  1. Страхотни са ! Отдавна се каня да правя суфле и това ми изглежда с лесна рецепта - само мляко и яйца ( без зеленчука по избор ) и без сложнотии като разделяне на белтъци и т.н.
    А ако купичките ми са без капак, дали ще повлияе на печенето и това как ще се надуят ?
    Благодаря и поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Кайти, печени са без капачетата. :-))
    Надуват се в процеса на печене и после спадат, за съжаление.... като всяко суфле.
    Поздрави!

    Благодаря ти, Дани! :-))

    ОтговорИзтриване