"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Лятно ястие от чушки, маслини и каперси


6-7 чушки, почистени от семената и нарязани на по-едри парчета
1 глава лук, ситно нарязана
2 домата, настъргани
2 с л зехтин екстра върджин
10-на зелени маслини
2 с л каперси
сол на вкус
1/2 ч л черен пипер
1/2 ч л суха чубрица
3-4 с л магданоз
250-300 мл вода


Зехтина се загрява в дълбок тиган и за кратко се сотира нарязания лук.
Добавят се чушките и също се сотират за около 2-3 минути, докато се покрият добре с мазнина.Добавят се сока от настърганите домати, подправките и водата и ястието се задушава на слаб огън до готовност на чушките, около 10-15 минути.
Добавят се маслините, каперсите и се оставя на огъня за още около 5 минути.
Преди сервиране се наръсва с прясно нарязан магданоз.
Може да се наръси и с настърган Пармезан, за използващите го.

-----------------------------------------------------------------------------------
източник с вариации:
"Малката голяма готварска книга-бърза кухня"
изд. Ciela


МЕНЮ:Какво ядем?

"Модерен" рататуй





Моркови на пара, с орехи




Салата от зелен боб на пара



Брускети с домат, авокадо, чесън, босилек



Тортили със задушени зеленчуци и тофу



Смокини с козе сирене, на фурна



Галет с малини и кокос