"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Равиоли с тиква


Една рецепта, която отлежава още от Коледа......   По-важното е, че все пак й дойде времето и на нея да види бял свят тук .  :-))
На Коледа всички ядат мръвки.Смята се за задължителен "атрибут" на празника.Е да, ама НЕ.
Не и за мен, не и за Н.
Ние си хапвахме постните вкусотии и се чувствахме О.К.
И на фона на всички оплакващи се я от болки в стомаха, я от някое  и друго качено килце, при нас тези "ефекти" липсваха.За което аз съм пре-предоволна.  :-)



За тестото:
200 гр брашно
2 яйца
щипка сол
3 с л магданоз

Продуктите се слагат в купата на кухненски робот и се миксират до хомогенна смес.
Разбира се, може да се омеси и на ръка, но тогава трябва да пасирате отделно магданоза с малко вода, за да стане на каша и да може да "оцвети" тестото в зелено.
Оставя се настрана да си почива, докато се приготвя плънката.



А за нея са необходими:
400 гр сварена тиква
2 скилидки чесън
120 гр Рикота/крема сирене/краве сирене/Моцарела-по избор или според наличностите
3-4 сушени доматчета
сол, черен пипер-на вкус




С помощта на пасатор всички продукти се превръщат в идеална хомогенна смес. :-)





После е лесното:
Тестото се разточва на машина за паста или с точилка ,  на пласт с дебелина около 2-3 мм и с помощта на формичка се изрязват кръгчета/квадратчета.Слага се по малко от плънката, краищата леко се навлажняват и отгоре се захлупва с друго кръгче/квадратче.Леко се притискат по краищата,  за да залепнат и да не се отворят по време на варенето.
Варят се в леко вряща подсолена вода като всяка прясна паста, около 3-4 минути.
След това, за повече аромат и вкус, могат да се напръскат с ароматизиран зехтин, или  леко да се "завъртят" в тиган със загрят зехтин с подправки.



Приятно готвене!

---------------------------------------------------------------------------------------------
източник с вариации:
"330 Vegetarian Recipes For Health"

2 коментара:

  1. Много трудно приех тиквата като основна съставка на крем супа. Свикнали сме да я приемаме в сладък вариант. И като знам колко съжалявах, че толкова късно съм направила крем супата - стана ни любима!
    Така че варианта, който предлагаш много ми допада и ще пробвам!
    Приятна вечер, Краси!

    ОтговорИзтриване
  2. О, когато храната е вкусна, няма значение дали е веган или месна. Аз не я класифицирам така и не я деля. Това твое предложение си е изкушаващо, много много повече от една тлъста пържола в чинията! Страхотни са равиолите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване