"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Чийзкейк без глутен


1/2 ч ч лешници, накиснати за 12 часа
1/2 ч ч бадеми, накиснати за 12 часа
2 с л сурово какао
2 с л кокосово масло (може краве масло)
1 ч ч бели фурми



В купата на робота първо се слагат отцедените ядки и се смилат.
Добавят се останалите продукти и се смила до получаването на тесто.
Разстила се в леко намаслена форма за торта с диаметър 16-18 см., с борд отстрани.
Слага се в хладилника да стегне.



250 гр Маскарпоне
250 гр Рикота
захар на вкус
1 ч л ванилия
1 желатин



Маскарпонето и Рикотата се смесват със захарта и се разбъркват до разтварянето й.
Добавя се ванилията.
Желатинът се приготвя според указанието на опаковката и се добавя към сирената.
Разбърква се добре и сместа се изсипва в охладения ядков блат.
Слага се в хладилника да стегне, докато се втвърди желатина.



Украсата е изцяло въпрос на личен вкус-поръсен с какао/филирани ядки/разтопен шоколад.




Да ви е сладко!
И усмихнато! :-))




Няма коментари:

Публикуване на коментар