"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Безглутенов кекс


2 яйца
120 гр соево кисело мляко
3 с л кафява захар
1/2 ч л стевия на прах
1 с л сироп от агаве
100 гр брашно от елда
50 гр оризово брашно
50 гр готово безглутеново брашно
1 ч л бакпулвер без глутен
2 с л олио
1/2 ч л екстракт ванилия




Яйцата се разбиват с кафявата захар, стевията и агавето.
Добавят се соевия йогурт и олиото.Разбива се до смесване.
Добавят се брашната с бакпулвера, ванилията.
Сместа се изсипва в добре намаслена форма за кекс и се пече на 180 градуса около 35-40 минути.




С домашно сладко от ябълки и грозде и чаша топъл билков чай е идеална следобедна закуска.


2 коментара:

  1. Идеален, потвърждавам, само като го гледам:). Прекрасна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря!
    Поздрави и усмивки! :-)

    ОтговорИзтриване