"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Кокосови палачинки с ягоди и шоколадов крем



За палачинките:
1 консерва кокосово мляко
1 яйце
1 ч ч вода
2 с л зехтин
1/3 пакетче бакпулвер
ванилия
1-1 1/2 ч ч брашно-бяло, пълнозърнесто, типово, оризово (каквото предпочитате), да се получи тесто с консистенцията на гъста боза

За шоколадовия крем:
1 ч ч бадемова пулпа (ситно смлени бадеми)
6-7 бели фурми, без костилките
1 с л рожков
1 с л сурово какао
1 ч л кокосово масло
1/2 ч л ванилия
бадемово мляко, до желаната гъстота

нарязани и цели ягоди
сирене, по желание

Продуктите за палачинките без брашното се смесват в дълбока купа.Постепенно се добавя брашно до нужната гъстота.Правят се палачинки по стандартния начин.

Продуктите за крема се смесват в блендер, като се добавя бадемово мляко до желаната косистенция.
Палачинката се намазва със шоколадов крем, нареждат се нарязани на филийки ягоди.
Ако използвате сирене, то се наръсва върху ягодите.
Поднасят се с цели ягоди.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бон апети!




Терин с кладница и тиквички



2 тиквички, нарязани на дълги ленти, най-лесно е с белачка за картофи
сол на вкус
1-2 с л лимонов сок
1 с л зехтин

300 гр гъби кладница, може и други налични, задушени в масло с малко сол и магданоз

100 гр ориз
сол
черен пипер
магданоз
1 яйце





Ориза се сварява с подправките, без яйцето, в необходимото количество вода.Може да се остави леко недоварен.
След като поизстине, се добавя яйцето и се размесва добре.



Нарязаните тиквички се мариноват за около 1 час в солта, лимоновия сок и зехтина, за да омекнат.




Намаслена форма за терин се "облепя" отвсякъде с ленти тиквички, като се оставят краищата им да висят отстрани.
Изсипва се половината от сварения ориз.




Върху него се разстилат задушените гъби.



Покриват се с останалия ориз.



Краищата на тиквичките се загръщат върху плънката.





Пече се под капак на 180 градуса около 20 минути, после се маха капака и се оставя да се запече до златисто.










Да ви е сладко!