"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Плодове, зеленчуци, меню ..... от всичко по малко!


Тази година съм градинарка.   :-)
Малко по принуда, мноооого по желание .....важното е градина да има.
И продукция в нея, естествено.
А тя не липсва-череши.....



ягоди ......



моркови ......


тиквички ...... още не стават за ядене  :-(



броколи ......  и те "чакат"
Има и краставици, и картофки, и тикви, и доматки, и чушки, и подправки ........
Сега, като виждам какви ресурси като време, работа и пари отиват, продукцията на пазара ми се вижда направо без пари.




И малко от МЕНЮ:

1.Спаначени палачинки със зеленчуци на пара








2.Билков чай с бадемово мляко


3.Солено руло с плънка от Маскарпоне, извара и подправки




4.Хляб с квас и заквасена сметана







С първите моркови съм решила да правя морковена супа с кокосово мляко, джинджифил и киселец.Ако остане за снимка, ще има и рецепта.  :-)


Ядкови сърми в листа от манголд


100 гр слънчогледово семе, накиснато за 5-6 часа (може с друг вид ядки)
1 зелена чушка
1-2 с л магданоз
100 гр тофу с чушка, или обикновено (може с извара)
3-4 листа киселец
2 средни по големина моркова, настъргани
Tamary соев сос, зехтин, черен пипер, чесън-на вкус

листа от манголд (може от спанак, лапад, листа от червено цвекло)




Листата манголд се слагат в гореща вода за около 3-4 минути, да омекнат.
Така по-лесно се завиват.




Останалите продукти, без морковите, се пасират.
Добавят се настърганите моркови.
Във всяко листо се слага по лъжица плънка и се завиват сърмички.
Поднесени с кисело мляко са идеален избор за летните жеги.




Бон апети!