"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Крекери с брашно от лимец



100 гр брашно от лимец
60 гр ръжено брашно
2 с л зехтин
1/2 ч л сол
щипка куркума
черен пипер, ким, розмарин на вкус
1/2 ч л бакпулвер
50-60 мл вода
черен сусам, за поръсване




Всички продукти, без черния сусам, се омесват на нелепнещо тесто.
Добавя се вода или брашно, ако е необходимо.
Разточва се тънко върху пекарска хартия и се изрязват крекери.
Наръсват се с черния сусам.
Заедно с хартията се пренасят в тава.
Пекат се на 170 градуса около 10-15 минути.





Пастет с пушена сьомга


100 гр пушена сьомга
200 гр крема сирене (извара)
100 гр заквасена сметана
2 скилидки чесън
1-2 с л лимонов сок , или на вкус
1/2 ч л черен пипер
1-2 с л каперси
копър, краставица
сол




Крема сиренето, сметаната, чесъна и малко копър се пасират до гладък крем.
Подправят се на вкус със солта, черния пипер и лимоновия сок.
Добавя се ситно нарязаната сьомга и се разбърква.
Краставицата се нарязва диагонално на 1/2 см колелца и върху всяко се слага по 1 ч л пастет.
Украсява се с каперси и копър.



Кокосови бисквити


1 ч ч овесени ядки
20 гр кокосови стърготини
100 гр кокосово масло
50-60 гр пудра захар
2 с л шоколадов чипс
2 с л стафиди
1/2 ч ч кокосово брашно (ако е необходимо, се добавя още)
1 бакпулвер
щипка сол
ванилия, по желание



Кокосовото масло се разбива с пудрата захар.
Добавят се сухите съставки една по една, като последни се слагат стафидите и шоколадовия чипс.
Сместа се омесва добре.Разделя се на топчета колкото орех и се оформят бисквитки.



Нареждат се в тава върху пекарска хартия и се пекат на 180 градуса около 15-20 минути.
Ако не искате да са хрупкави, извадете ги още леко меки от фурната.




Да ви е сладко! :-)